Woninginbraken dinsdagavond in Opsporing Verzocht

De politie vraagt dinsdag, via het tv-programma Opsporing Verzocht, om tips over een reeks woninginbraken. Deze vonden plaats op 24 en 25 januari jongstleden, respectievelijk aan de Jaspisstraat in Groningen en aan de Goldbergsingel in Leek.

In de Jaspisstraat werden, op 24 januari, onder andere sieraden, cosmetica, schoenen en kleding gestolen. Om bij de woning te komen klommen de inbrekers over de tuindeur. Aan de achterzijde werd een raam opengebroken waardoor de twee personen naar binnen klommen.  Een dag later probeerde dezelfde man in te breken aan de Goldbergsingel in Leek. Het politieonderzoek wijst uit dat dezelfde inbrekers betrokken waren bij beide incidenten. De inbraken vonden plaats tussen 17.00 uur en 19.00 uur, terwijl de bewoners niet thuis waren.

Bij de woning in de Goldbergsingel lukte het de inbrekers niet om binnen te komen. Bewakingscamera maakten opnames van de verdachten. De bewoners konden met behulp van hun mobiele telefoon ‘live’ meekijken met de inbraak. De politie was zeer snel ter plaatse, maar de inbrekers werden niet meer aangetroffen.

De politie wil graag weten wie dit zijn of waar zijn verblijven. De politie is te bereiken via 0900 8844 of als u anoniem wilt blijven bel dan met de stichting Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar via 0800 – 7000.