Tien weken celstraf voor coronaspuger Ten Boer

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

De 41-jarige man uit de gemeente Groningen die vorige week betrokken was bij een verkeersongeluk in Ten Boer en hulpverleners daarbij bespuugde en bedreigde met corona moet tien weken de cel in. Dat is woensdag bekendgemaakt.

Het eenzijdige verkeersongeluk gebeurde vorige week dinsdag op de Verlaatweg in Ten Boer. Een personenauto belandde daarbij in een greppel waarbij de bestuurder bekneld was komen te zitten in zijn voertuig. De brandweer van Ten Boer rukte uit alsmede de politie en ambulancepersoneel. Hulpdiensten haalden het slachtoffer uit het vehikel maar de man verzette zich daarbij hevig. Hij probeerde hulpverleners te bespugen en bedreigde hen met corona. Agenten hebben de man vervolgens een spuugmasker omgedaan.

De man werd aangehouden voor rijden onder invloed, bedreiging en poging tot zware mishandeling. De man heeft tot woensdag vastgezeten en moest in de middag verschijnen op een zitting van de rechtbank. Daarbij heeft hij via het snelrecht een celstraf van tien weken gekregen waarvan vijf voorwaardelijk.