RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten in ziekenhuis blijft stabiel”

nieuws

Voor de tiende dag op rij is het aantal coronapatiënten uit de gemeente Groningen dat opgenomen is in ziekenhuizen gelijk gebleven. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM die woensdagmiddag bekend werden gemaakt.

Volgens het RIVM zijn er op dit moment 6,9 op de 100.000 inwoners opgenomen in een ziekenhuis. In absolute aantallen zijn dit zestien mensen. Ook in de rest van de provincie is het aantal opnamen al ruim een week stabiel. De gemeente Pekela kent statistisch gezien de meeste ziekenhuisopnames, gevolgd door de gemeenten Westerkwartier en Delfzijl.

Volgens het RIVM kwamen er landelijk afgelopen etmaal 138 mensen te overlijden aan het virus. Het totaal aantal doden komt hiermee op 4.054. Volgens de Rijksdienst zijn deze mensen niet allemaal de afgelopen 24 uur overleden. Dit komt omdat er vertraging zit tussen de dag van overlijden en het moment dat het meegenomen wordt in de statistieken. In totaal werden afgelopen dag 124 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Het totaal aantal mensen dat opgenomen is in een ziekenhuis, of opgenomen is geweest, komt daarmee op 10.021.