NHG breidt vangnetfunctie uit voor woningeigenaren

nieuws

Woningeigenaren die een hypotheek hebben afgesloten bij de Nationale Hypotheek Garantie, NHG, kunnen gebruik maken van een vangnet als ze door de coronacrisis in betalingsproblemen zijn gekomen. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.

“Mensen die door de crisis de hypotheeklasten niet kunnen dragen krijgen ruimte om maximaal negen procent van het hypotheekbedrag aan achterstand op te lopen waarbij hun hypotheek niet in gevaar komt”, laat NHG op haar website weten. “Dankzij deze mogelijkheid kunnen geldverstrekkers woningeigenaren oplossingen aanbieden met het behoud van het vangnet dat NHG nu biedt.” De bedoeling is dat toekenning van het vangnet en terugbetaling van de achterstand plaats gaat vinden op basis van afspraken tussen de geldverstrekker en de consument.

De regeling komt bovenop de al bestaande maatregelen. Zo gold er al een uitstel van betaling voor drie maanden, en ook is de afspraak gemaakt dat niemand uit zijn of haar huis wordt gezet. Minister Kasja Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken laat weten blij te zijn. “In deze moeilijke tijd moeten we er met zijn alleen voor zorgen dat mensen zo min mogelijk in de financiële problemen komen. Daarom is het goed dat ook NHG bijspringt om huiseigenaren te helpen die in acute geldproblemen komen als gevolg van de coronacrisis.”