Meer sekswerkers overwegen te stoppen door coronacrisis

De ramen in de Nieuwstad zijn leeg, er zitten geen sekswerkers achter. Door de coronacrisis mogen prostituees niet aan het werk en overwegen er meer definitief te stoppen met het werk.

Evert Sulman is werkzaam bij het overweeghuis, een plek waar vrouwen terecht kunnen als ze overwegen te stoppen met de prostitutie.  laten steeds meer vrouwen in de prostitutie weten er definitief uit te willen stappen. “Niet alleen het gebrek aan inkomen speelt mee, ook het feit dat ze vastlopen met bijvoorbeeld een pooier of vriend die aan ze mee verdienen,” zegt Sulman.

Volgens Sulman levert de huidige situatie dubbele gevoelens op: “Je zou het goed kunnen noemen dat vrouwen tot stilstand worden gebracht en kunnen nadenken over wat ze echt willen in het leven. Aan de andere kant hebben we, nu ze niet meer werken, niet meer de hele tijd het zicht op hoe het met ze gaat, ” aldus Sulman.