Martini Ziekenhuis start ‘planbare zorg’ vanaf 28 april geleidelijk weer op

nieuws
De corona-unit van het Martini Ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis gaat vanaf dinsdag 28 april de planbare zorg stapsgewijs weer opstarten. Dat meldt het ziekenhuis vrijdag op zijn website.

De medisch specialisten gaan bepalen welke patiënten snel geholpen moeten worden, zij krijgen als eerste bericht. De eerste poliklinieken die weer meer patiënten oproepen zijn de poliklinieken Dermatologie, Mond-Kaak-Aangezichtschirurgie (MKA), Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT) en Oogheelkunde. Na volgende week starten ook andere poliklinieken stapsgewijs weer op. Het Martini Ziekenhuis neemt contact met patiënten over hun afspraak, ze hoeven zelf niet te bellen. Vanaf volgende week kunnen ook meer patiënten voor onderzoek naar de hartfunctie of longfunctie naar het ziekenhuis komen. Stapsgewijs worden 60% van de operatiekamers weer in gebruik genomen.

Vanaf volgende week gaat Ingang West van het ziekenhuis weer open. De toegangscontrole bij alle ingangen blijft. Het ziekenhuis behoudt ook de aangepaste looproutes. De wachtkamers anders ingericht dan voor de coronacrisis, om de afstand tussen patiënten te behouden. Zo kunnen alle patiënten voldoende afstand tot elkaar houden.