Levensgrote smartphones baren opzien in Noorderplantsoen

De levensgrote smartphones die de afgelopen tijd in de stad te zien zijn baren opzien. De wagentjes zijn door de Gemeente Groningen ingehuurd om corona-waarschuwingen te tonen in bijvoorbeeld het Noorderplantsoen.

Dat de wagens nu in Groningen rondrijden hangt van toeval aan elkaar. “Ik heb ze aan het begin van het jaar gekocht om rond te laten rijden op evenement en festivals. Via via ben ik in contact gekomen met de Gemeente Groningen en nu rijden we ineens hier,” vertelt Ron Jongsma van MOBiLED in het Noorderplantsoen.

“Het zijn natuurlijk autootjes die opvallen door de gekke vorm, je ziet ze niet vaak. Mensen gaan kijken en zijn toch nieuwsgierig, ze lezen wat er op staat en dat heeft attentiewaarde,” aldus Jongsma. De wagentjes zijn de komende tijd nog regelmatig te bewonderen in het Noorderplantsoen, maar ook op andere drukke plekken in de stad.