“Kinderen lijken volwassenen nauwelijks te besmetten met coronavirus”

nieuws
Foto: RIVM - https://www.rivm.nl/media/foto-jaap-van-dissel

Kinderen besmetten nauwelijks volwassenen. Dat heeft Jaap van Dissel van het RIVM woensdagmiddag laten weten aan de Tweede Kamer.

In de Kamer vond in het begin van de middag een technische briefing plaats. Van Dissel heeft daarbij aangegeven dat zonder de coronamaatregelen, die halverwege maart door het kabinet genomen werden, er naar schatting 23.000 mensen op de Intensive Care opgenomen hadden moeten worden. Door de maatregelen is negentig procent aan IC-opnames voorkomen. Dinsdagavond besloot het kabinet een deel van de maatregelen versoepeld wordt waarbij onder andere de basisscholen vanaf 11 mei weer open mogen. “Uit voorlopig onderzoek blijkt dat jonge kinderen andere kinderen niet vaak besmetten en besmette kinderen vaak geen klachten hebben”, zei Van Dissel. “Als kinderen worden besmet dan is dat meestal door hun ouders. Kinderen besmetten op hun beurt nauwelijks volwassenen. Volwassenen besmetten elkaar vooral onderling.”

Van Dissel baseert zich bij de uitspraken ook op gegevens uit Zuid-Korea, China, Spanje en de Verenigde Staten. Uit die statistieken blijkt dat weinig kinderen het coronavirus oplopen. “De verwachting is dat dat ook voor Nederland geldt en blijft gelden.”

Deel dit artikel: