Extra boot voor asielzoekers vanwege corona aangemeerd bij Berlagebrug

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Een tweede boot die onderdak gaat bieden aan asielzoekers is donderdagavond aangemeerd bij de Berlagebrug in het Eemskanaal. Dat laat Patrick Wind van de incidentenwebsite 112groningen.nl weten.

De gemeente Groningen liet donderdagmiddag weten dat er een tweede boot komt. De tweede boot is noodzakelijk om de risico’s van besmetting met het coronavirus te voorkomen. Voorheen lag er bij de Berlagebrug één boot waar vaak twee personen op een eenpersoonskamer wonen. Daardoor kan de veilige afstand van anderhalve meter niet gegarandeerd worden. “Volgens deskundigen bestaat het risico dat bij één besmetting een snelle verspreiding onder de bewoners plaatsvindt”, zegt wethouder Glimina Chakor (GroenLinks) van Integratie. “Volgens medici zou dit vrijwel zeker tot slachtoffers leiden.”

De boot, waar vijftig mensen op terecht kunnen, is in eerste instantie gehuurd voor een periode van drie maanden. De kosten, ruim 370 duizend euro, worden vergoed door het Rijk.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl