Aantal opgenomen corona-patiënten uit gemeente Groningen blijft stabiel

nieuws

Voor de  vierde dag op rij is het aantal ziekenhuisopnames van inwoners van de gemeente Groningen met het coronavirus gelijk gebleven. Dat meldt het RIVM vrijdagmiddag.

Het aantal ziekenhuisopnames blijft staan op 6,0 per 100.000 inwoners, wat neer komt op veertien opgenomen inwoners. In andere Groningse gemeenten liggen de aantallen hoger, maar zijn ze eveneens stabiel. Pekela blijft de gemeente met meest ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners, gevolgd door Delfzijl en Westerwolde.

In heel Nederland zijn sinds donderdagmiddag 225 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Er zijn 115 personen als overleden gemeld, waarmee het totaal aantal doden nu op 2.511 komt.  Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Tot nu toe zijn er 23.097 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM, een stijging van 1.335. Bijna een kwart van alle tot nu toe gemelde COVID-19 patiënten komt uit Noord-Brabant. Het aantal meldingen in het noorden van Nederland is stabiel laag.