Merendeel leden klankbordgroepen ziet windmolens niet zitten

nieuws

De mogelijkheden voor windmolens bij Westpoort en Roodehaan zijn verkend. De klankbordgroepen zien de windmolens niet zitten en stellen veel voorwaarden mochten ze toch komen.

Bij de conclusies van de voorlopige resultaten van de verkenning van het Windplatform staat onder meer, dat het merendeel van de leden van de twee klankbordgroepen de windmolens niet ziet zitten.

Indien toch besloten wordt tot het realiseren van windenergie, dan zien beide klankbordgroepen als voorwaarden onder meer dat men dan 100% eigenaarschap van het windpark wil met daaruit een profijtregeling.

Verder wil men verduurzaming van de woningen, een garantieregeling die woningprijzen bij verkoop op niveau houdt, obstakelverlichting tegengaan en het besluitvormingsproces nog verder verbeteren.

Deze week volgen nog twee bijeenkomsten met betrokkenen. Daarna gaat de windverkenning naar de gemeenteraad, die drie keuzes heeft: stoppen met de verkenning, met één gebied doorgaan of met beide gebieden doorgaan. Het zal nog diverse jaren duren voordat de molens er eventueel komen te staan.

Het volledige boekje van het Windplatform staat hier. Het hoofdstuk Conclusies en vervolg staat op bladzijde 43.

Deel dit artikel: