‘Kabinet overweegt sluiting winkels’

nieuws
Foto Andor Heij: Een rustige Herestraat

Het kabinet overweegt om niet-essentiële winkels te sluiten. Dat bevestigen bronnen bij het kabinet aan De Telegraaf zondag.

Aanleiding is het negeren van de voorzorgsmaatregelen waar het kabinet al geruime tijd op hamert. De oproep om thuis te blijven, om op anderhalve meter afstand van elkaar te blijven en om niet samen te klonteren wordt op veel plekken genegeerd. Zaterdag was het druk op de stranden, in parken en bij bouwmarkten. Zondag riepen boswachters op om niet naar natuurgebieden te komen omdat het er al erg druk was.

Zondagochtend rond 11.30 uur werd er een landelijk NL Alert-bericht verspreid waarin mensen nogmaals werden opgeroepen om zich aan de regels te houden. Bronnen laten aan De Telegraaf weten dat maandag het effect van dit bericht door de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing geëvalueerd gaat worden. Mocht het beeld dan zijn dat er onvoldoende geluisterd is dan liggen verdergaande maatregelen op de plank. Daarbij moet gedacht worden aan het sluiten van niet-essentiële winkels als kledingzaken en meubelzaken. De verwachting is dat er niet gekozen gaat worden voor een lockdown.

Deel dit artikel: