“Groei corona-uitbraak vlakt af dankzij maatregelen overheid”

nieuws
Foto: RIVM - https://www.rivm.nl/media/foto-jaap-van-dissel

De maatregelen die de overheid heeft genomen om de corona-uitbraak zo goed mogelijk te beheersen, hebben ervoor gezorgd dat de groei van de uitbraak afvlakt. Dat zei Jaap van Dissel van het RIVM woensdagochtend in een briefing voor de Tweede Kamer.

De afvlakking van de uitbraak wordt volgens Van Dissel wellicht veroorzaakt doordat niet alle gehospitaliseerde patiënten getest worden. Toch is er sprake van een positieve trend, want het ziet er naar uit dat de maatregelen er toe hebben geleid dat een coronapatiënt het virus niet meer aan minstens twee anderen overdraagt, zoals eerst het geval was. Dat betekent dat de intensive care het aantal zeer zieke patiënten aankan.

“De exponentiële groei van de uitbraak is daardoor naar alle waarschijnlijkheid tot stilstand gebracht,” zegt Van Dissel. Maar, zo waarschuwde hij, als iedereen massaal naar het strand gaat en daar geen afstand houdt van elkaar, dan gaan we dat straks terugzien in de cijfers.

Deel dit artikel: