“Groei corona-uitbraak vlakt af dankzij maatregelen overheid”

nieuws
Foto: RIVM - https://www.rivm.nl/media/foto-jaap-van-dissel

De maatregelen die de overheid heeft genomen om de corona-uitbraak zo goed mogelijk te beheersen, hebben ervoor gezorgd dat de groei van de uitbraak afvlakt. Dat zei Jaap van Dissel van het RIVM woensdagochtend in een briefing voor de Tweede Kamer.

De afvlakking van de uitbraak wordt volgens Van Dissel wellicht veroorzaakt doordat niet alle gehospitaliseerde patiënten getest worden. Toch is er sprake van een positieve trend, want het ziet er naar uit dat de maatregelen er toe hebben geleid dat een coronapatiënt het virus niet meer aan minstens twee anderen overdraagt, zoals eerst het geval was. Dat betekent dat de intensive care het aantal zeer zieke patiënten aankan.

“De exponentiële groei van de uitbraak is daardoor naar alle waarschijnlijkheid tot stilstand gebracht,” zegt Van Dissel. Maar, zo waarschuwde hij, als iedereen massaal naar het strand gaat en daar geen afstand houdt van elkaar, dan gaan we dat straks terugzien in de cijfers.

Deel dit artikel:

 1. Nee als je de groei terug ziet ligt het niet aan de bezoek aan de stranden , weet je waar het aan ligt je laat iedereen gewoon door gaan met kans op besmetting, en in je gezin meer besmet raken , en door werken en daar collega’s aansteken , daardoor wordt het erger , klein voorbeeld , mijn dochter werkt in de thuiszorg, geen mondkapjes ,met verhoogde kans om die virus op te lopen , ze komt thuis kan daar de besmetting door brengen , dan mijn zoon werkt voor defensie , en die moet aan het werk ja daar kan hij het ook weer over brengen . Etc etc , en dan nu zeggen als het niet af vlakt … dan ligt het ineens aan de mensen die naar de strand gaan …

 2. Begrijp ik het nog?
  De Corona is afgenomen, wordt tegen de Tweede Kamer gemeld.

  Lees ik heel erg goed (= is begrijpend lezen) dat de deskundige – Jaap van Dissel van het RIVM zijn uitleg geeft:

  “De afvlakking van de uitbraak wordt volgens Van Dissel wellicht veroorzaakt doordat niet alle gehospitaliseerde patiënten getest worden.””

  Vraag:
  1. Hoe weet van Dissel dan wat voor patiënt er in je ziekenhuisbed ligt?
  Hoe weet van Dissel hoe hij de patiënt(e)n moet behandelen?
  2. Als het UMCG wel aan Coronatest materiaal kan komen, waarom bestellen ze die dan niet voor
  collegae Ziekenhuizen?

  Ik heb behoefte aan het gehele verhaal en niet aan Corona-sprookjes.

  Mevrouw Kiki

 3. Prc zo is dat, niemand word getest die milde klachten hebben. Dus besmetting gaat gewoon door, hebben ze het nou echt niet in de gaten dat ze elkaar tegen spreken daar in Den Haag.

 4. Gewn complete Lockdown , iedereen thuis blijven . Niet die wel en die niet ! Wat is dat nou voor flauwekul!
  Heeft totaal geen nut zo, kijk naar de laatste 2 dagen , alleen maar meer bij . Ziet er niet goed uit zo . Wat jullie nu doen , is steeds maar gelijk matig mensen te laten besmetten . Ziet de regering nu zelf niet dat alles er slechter voor de bevolking uit gaat zien . Of kijken jullie echt alleen maar naar de economie? Daar lijkt het wel heel veel op zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *