CDA eist opheldering over beslissing om bruggen niet tegelijk te bedienen

nieuws
Foto: Tom Veenstra

De Statenfractie van het CDA heeft maandagochtend vragen gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten over de beslissing van het provinciebestuur om brugwachters niet langer twee bruggen tegelijk te bedienen.

Dat besloot het provinciebestuur na advies van de Onderzoekraad voor de Veiligheid. De raadsfractie eist opheldering omdat het College de Staten niet vooraf heeft geïnformeerd over dit advies. RTV Noord bracht het nieuws maandagochtend.

Het provinciebestuur nam de beslissing omdat er in de afgelopen jaren veel aanvaringen zijn geweest met bruggen in de provincie. De aanvaring met de Paddepoelsterbrug zorgde onder andere voor veel opschudding, omdat de brug vervolgens werd verwijderd en er een belangrijke oversteek verdween.

Ook vraagt de fractie zich af of dit gevolgen heeft voor de begroting voor verkeer en vervoer in de provincie. Het eist verder dat de genomen maatregel wordt gemonitord en dat de resultaten hiervan worden gedeeld met de raad.

Deel dit artikel: