Veel variatie bij het WK snert koken

Het WK snert koken brengt eindelijk een einde aan de vraag wie nou het lekkerste bordje snert kookt.

Het kampioenschap wordt gehouden op Valentijnsdag in de keukens van het Alfacollege, maar tijd voor de liefde is er niet, want er wordt hard gestreden om de zilveren opscheplepels.

Het enige waar alle deelnemers het mee eens zijn, is het belang van verse ingrediënten. Verder lijkt alles toegestaan te zijn in de wereld van het snert koken.  Van een typische Jordaanse snert tot eentje met mosselen en gamba’s. De juryleden zien het allemaal voorbij komen.

Deel dit artikel:

  1. Voor mij is er maar één snert en dat is de klassieke gemaakt van erwt, ui,wortel,prei, knolselderij, aardappel,diverse soorten vet vlees en een rookworst.
    Die mensen die op het WK aan koken zijn maken allemaal varianten maar dat is geen snert.

  2. @Hilda, ik weet dit uit hele oude Nederlandse kookboeken en natuurlijk de Oma’s en stoor mij er aan dat ‘snert’ allerlei niet Nederlandse ingrediënten worden toegevoegd.
    Zie je ook bij Bolognese saus gebeuren, 90 procent van alles wat op het internet staat is niet juist.

  3. Zoals ik al schreef de meeste deelnemers incl. koken op het WK snert traditionele snert, sommige maken variaties maar verreweg de meesten maken deze zoals jij het graag wilt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *