Inzamelingsactie voor krakers Heykenspand   

nieuws

Er is een nationale en internationale inzamelingsactie aan de gang voor de tien krakers die september vorig jaar zijn opgepakt bij de ontruiming van het Heykenspand aan de Akerkstraat.

De krakers zijn inmiddels per persoon veroordeeld tot 300 euro boete en zijn daarnaast nog ieder 150 euro aan advocatenkosten kwijt.

‘Dit komt uit op een groot bedrag en zij kunnen een steuntje in de rug gebruiken’, is te lezen op IndyMedia,

Op Twitter staan meerdere oproepen voor solidariteit met de Groningse ‘besetzerinnen’ en ‘squatters’.

 

Deel dit artikel:

  1. Volgens mij zaten er werkende krakers tussen, dus die kunnen het wel betalen. Ik denk ook niet dat het is omdat deze lui het niet kunnen betalen maar meer een solidariteitsactie. Blijkbaar zit er in deze hoek van de samenleving nog enige verbondenheid waar men opkomt voor elkaar iets wat je in de rest van de kapitalistische maatschappij niet tegen komt. Wie mee kan komen heeft geluk, de afhakers belanden op straat en kunnen wegrotten.

  2. Een van de kenmerken van een dagvaarding of oproeping voor de rechtbank is, dat deze altijd aan het adres van een gedagvaarde wordt gezonden. Dit vermoed dat deze krakers al eigen woonruimte hadden toen ze besloten het pand te kraken. Een tweede aanwijzing is natuurlijk de oproep op IndyMedia om de krakers ondersteunen voor de financiële gevolgen van hun actie. Het toont maar weer eens aan dat hier wel degelijk een organisatie achter zit.

    Daarbij komt dat IndyMedia een platform bied aan grote variatie van extreem links gewelddadige organisaties. In 2017 leidde dat tot een verbod voor de IndyMedia website in Duitsland. Hoewel IndyMedia zich openlijk uitspreekt tegen antisemitisme is lijkt de houding van wat IndyMedia daaronder verstaat tegenstrijdig te zijn. https://nl.wikipedia.org/wiki/Indymedia#Antizionisme_en_antisemitisme

  3. Anti-zionisme is geen anti-semitisme. Je bent een semiet of je bent het niet. Zionist zijn is een keuze. Je kiest er voor met je dikke reet op andersmans land te gaan zitten en te verklaren dat het van jou is. Dat lijkt wel een beetje op de kraakbeweging vind je ook niet? In andermans pand gaan zitten en doen alsof het van jou is.

  4. Het is natuurlijk hoogst bedenkelijk als de krakers zich laten vertegenwoordigen door IndyMedia, een nieuwssite die zich zich ideologisch afficheert met radicale, gewelddadige en ondemocratisch activisme. Een organisatie waarvan niemand weet hoe en door wie het wordt gefinancierd bijvoorbeeld. Een nieuwssite die daardoor in 2017 in Duitsland al eens werd verboden. En tenslotte het a-woord in de discussie betrekken staat in het algemeen toch bekend als een trigger voor trollen.

  5. Mijnheer Marc, Krakers nemen tegen de wil van een eigenaar zijn eigendom meestal een onbewoond huis in bezit. En de Joden of Zionisten zoals je wilt, hebben een deel van een grotendeels onbewoond mandaatgebied door de mandataris, de Verenigde Naties toegewezen gekregen, om daar hun eigen staat te vestigen.

  6. Je vergeet er bij te zeggen dat dat mandaat een stuk kleiner was dan wat nu israël is. Bovendien bezet Israël ook de Arabische gedeeltes van het mandaat en de Golan-hoogte. De Sinaï hebben ze uiteindelijk moeten teruggeven. Daar is tot de dag van vandaag een vredesmacht actief. De invasies in Libanon moet je ook niet vergeten trouwens. Het mandaat is er ook alleen maar gekomen omdat Amerika een aantal landen zwaar onder druk heeft gezet er voor te stemmen. Isräel is nogal high maintenance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *