Hanzehogeschool helpt zorgopleidingen in Kenia

nieuws

De Hanzehogeschool gaat samen met Maastricht University en Skills Meducation BV een aantal zorgopleidingen in Kenia helpen verbeteren. Het project van 1,7 miljoen euro wordt gefinancierd door Den Haag.

De Hanze helpt met het opzetten van een opleiding voor onderhoud en reparatie van medische instrumenten, en van een e-learning platform voor online bijscholing van medisch personeel. Ook gaat de Hanze een leerlijn ontwikkelen in ondernemerschap in alle medische opleidingen. Verder nemen Keniaanse docenten deel aan één van de summerschools van de Hanzehogeschool.

De Hanzehogeschool is sinds 2012 partner van het North Coast Medical Training College in Kenia. De Hanze heeft onder meer geholpen met de ontwikkeling van het onderwijs en van de campus. Maastricht University levert kennis voor de medische opleidingen, Skills Meducation BV levert oefenmaterialen met de bijbehorende trainingen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *