Eerste editie Gastronomie festival is een succes

Oesterzwambitterballen, sushi, speciaalbieren en eierballen. Je kon het zondag en maandag allemaal eten tijdens het Gastronomie festival in Martiniplaza.

HorecaGroningen, MartiniPlaza en Bidfood hebben dit georganiseerd, omdat ze mensen graag willen verrassen met de bijzondere eet tentjes uit Noord Nederland. Voor iedereen zat er wel iets lekkers bij, want er waren 39 bedrijven aanwezig die allemaal hun beste beentje hebben voorgezet. De gasten waren aan het genieten van al het eten. ‘Wij hebben alleen nog maar de oesterzwambitterballen gehad, maar die vond ik wel lekker’, zegt een meisje.

De bedrijven hebben veel lekkere en bijzondere gerechten meegenomen. ‘We hebben ervoor gekozen om een vlees, vegatarisch en een vis gerechtje mee te nemen. Zodat mensen kleine hapjes kunnen zien van het eten wat we normaal op de zaak hebben’, zegt Maarten Meijst van Houdt van Eten. ‘Thuis heb een ik een melkveebedrijf en een gedeelte van dat melk verwerk ik tot ijs’, zegt Rianne van der Helm.