Voorzitter Bomenridders start Boomwachters vanwege ‘groeiend conflict’

nieuws

‘Per 1 januari 2020 zal ik, Kristin McGee, terugtreden als voorzitter van Stichting Bomenridders Groningen’. Stichting Boomwachters gaat van start.

‘In de laatste 2 jaar heeft een groeiend conflict binnen het bestuur het voor mij onmogelijk gemaakt om mijn taken goed te vervullen. De ongunstige sfeer beïnvloedde mijn werkzaamheden negatief. Ondanks mijn pogingen om de diverse groepen dichter bij elkaar te brengen, werd mij het afgelopen jaar duidelijk dat dit conflict niet viel op te lossen en ik niet in het bestuur kon aanblijven. Ik heb daarom besloten terug te treden en afstand te nemen van Stichting Bomenridders Groningen.

Dit besluit houdt niet in dat ik mijn activiteiten voor het behoud van bomen staak. Ik ben van plan om met diverse personen en groepen die met de stichting verbonden zijn te blijven samenwerken. Om dit te bewerkstelligen zal ik de komende maanden een nieuwe stichting oprichten met de naam Stichting Boomwachters Groningen’.

De Facebookpagina van de Bomenridders heet inmiddels Boomwachters en het huidige e-mailadres van de Bomenridders gaat 10 januari uit de lucht, meldt de vertrekkend voorzitter van de Bomenridders Groningen. De club was de afgelopen periode onder meer actief bij de strijd voor het behoud van bomen op het A-Kerkhof.