Twee gewonden bij verkeersongeluk met scooter in binnenstad

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een verkeersongeluk donderdagavond in de Oude Boteringestraat is een scooterrijder en een bijrijder gewond geraakt. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 23.30 uur ter hoogte van de kruising met de Rode Weeshuisstraat. “Hoe het precies heeft kunnen gebeuren is onbekend”, vertelt Ten Cate. “Als ik het zo interpreteer denk ik dat de automobilist de Rode Weeshuisstraat in wilde slaan. Daarbij is de scooterrijder over het hoofd gezien waardoor een botsing het gevolg was.” Hulpdiensten waren er snel bij. Terwijl politieagenten het overige verkeer in goede banen leidden ontfermden ambulancemedewerkers zich over de beide slachtoffers, die door de botsing ten val waren gekomen.

“Na stabilisatie zijn de slachtoffers met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis”, vult Ten Cate aan. De politie doet onderzoek naar de toedracht.


Update:
Abusievelijk werd in de eerste versie van dit artikel gesproken over één persoon die gewond was geraakt.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

  1. Dat zijn wel heel veel scooterongelukken de laatste weken.

    Scooterrijders rijden nog roekelozer dan de meeste fietsers en daarnaast gaan ze ook nog sneller. En het volk wat er op zit is vaak ook niet het meest nadenkende soort wat er is, ze doen maar wat zonder rekening te houden met andere weggebruikers.

    Maar ja zal wel aan de berichtgeving liggen dat het nu vaak in het nieuws is, sommige reageerders hier vinden dat je het dan maar niet moet plaatsen. Als je het niet plaatst gebeurt het ook niet voor de bühne. Zo denken sommige ambtenaren ook, dan lichten ze de Tweede Kamer niet in.

    Wat niet weet wat niet deert.

  2. Automobilisten mogen helemaal niet in de Oude Boteringestraat komen, maar Arne van Oranje ziet toch kans de schuld bij de zwakkere verkeersdeelnemer te leggen.

  3. Auto’s mogen zeker wel de Oude Boteringestraat inrijden @Marc. Alleen niet de richting die deze BMW rijder opging. En veel scooterrijders handelen niet naar het gegeven dat ze zwakkere verkeersdeelnemers zijn.

  4. Dus hij mocht er niet komen mogen er niet komen Arne. Bovendien had de scooter voorrang. De automobilist is zwaar in de fout gegaan en heeft iemand het ziekenhuis in gereden en het enig wat jij kunt zeggen is dat al die scooters te hard rijden. Wat ben je dan Arne?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *