Noord Nederlands Orkest zoekt jongeren om mee op te treden

Een nummer schrijven over 75 jaar vrijheid: dat is de opdracht aan jongeren die graag mee willen spelen met het Noord Nederlands Orkest. Zij hebben namelijk een actie opgezet waarbij iedereen een nummer kan insturen dat door professionals beoordeeld wordt.

De beste inzendingen mogen na een aantal workshops meespelen met het orkest op grote podia als de Oosterpoort. Lily Lansen van het NNO zegt dat ze de muzikaliteit van een inzending vooral belangrijk vinden. “We zijn op zoek naar diverse muzikanten die mee willen doen. Het mag klassiek zijn, maar ook rock of pop. Het is een unieke kans, dus de jongeren moeten het ook heel graag willen.”

Studenten van de muzikantenopleiding van Noorderpoort waren vandaag druk bezig om hun nummers te repeteren. “Hoe fantastisch zou dat zijn om je eigen nummer om te toveren en uiteindelijk op te treden? Ik vind het niet spannend, alleen maar leuk,” vertelt Jikke. Melody wil vooral veel leren. “Het is geweldig om samen te kunnen spelen met goede muzikanten. Daar krijg je een inspiratiebom van.”

Nummers kunnen nog tot en met 3 februari ingestuurd worden via de website van het NNO. 

Deel dit artikel: