Voetvolleytoernooi steunt framevoetbal Kids United

sport
Foto: FC Groningen

Het framevoetbal van Kids United is het goede doel van het het FlexVirtual International Footvolley Tournament Groningen dat van 2 tot en met 5 januari in de stad wordt gehouden.

Framevoetbal is voetbal met een kleine rollator. Zo’n rollator kost snel 2000 euro. Er wordt op sportpark De Kring, waar Kids United speelt en traint, een veld aangelegd waar dit soort voetbal mogelijk is.

Om geld in te zamelen worden er gesigneerde shirts geveild van onder andere Oliver Giroud en Dirk Kuyt. Op 4 januari wordt er gecollecteerd door Kids United tijdens het toernooi. Tevens hebben de organisatoren met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind overeenstemming weten te bereiken dat de Stichting het opgehaalde bedrag met 50% verhoogd op basis van de Plusregeling.

Arnoud Postma, een van de organisatoren van het toernooi, speelde met het business team van FC Groningen tegen Kids United. Hij raakte onder de indruk van het enthousiasme van de kinderen en besloot het framevoetbal te omarmen.

Deel dit artikel: