Verkoop kerstbomen voor Ronald McDonaldhuis

nieuws
Foto: Kevin van der Laan

Leden van de Junior Kamer Groningen hebben zaterdag in het centrum van Haren kerstbomen verkocht voor het goede doel. De opbrengst gaat namelijk naar het Ronald McDonaldhuis in Groningen.

Tijdens de verkoop belde het radioprogramma Haren Doet van OOG Radio met hoofd verkoop Sander Benschop. Hij was in zijn nopjes met de opbrengst op dat moment, halverwege de dag.

“Van de 150 hebben we nu in totaal al 70 verkocht. We zijn nu met de ochtendploeg en de middagploeg is nog onderweg. We wisselen elkaar af, want de temperaturen zijn niet echt zo goed dat je de hele dag in deze kou kan staan.”

De Junior Kamer in Groningen maakt onderdeel uit van een internationaal netwerk. “Officieel zijn wij een onderdeel van de JCI Nederland, de Junior Chamber International dus. Het is een ondernemend verhaal met 120, 125 leden. Tot een jaar of 40 ben je welkom, daarna moeten we echt afscheid van je nemen. Ja, at is jong, maar in ieder geval jong van geest”, aldus Benschop. Ieder jaar wordt een goede doelen-actie georganiseerd. “Dit jaar hebben wij ervoor gekozen ons voor het Ronald McDonaldhuis in te zetten. De kerstbomenverkoop is daar een onderdeel van.”

De leden zijn ook bij het huis op bezoek geweest. “Een paar weken geleden hebben we ook voor alle mensen die daar verblijven gekookt, twee weken op rij op een vrijdag. Die mensen hebben hele andere dingen aan het hoofd, en dan is het echt een kwestie van ontzorgen. Het zijn van die kleine dingen die een gigantische glimlach op hun gezicht toveren, dus dat doen we graag.”

Luister hier het interview met Sander Benschop terug:

De keuze voor Haren is een bewuste. “Veel van onze leden wonen hier in Haren en zijn bekend met deze omgeving, en het is ooit zo ontstaan. Dat heeft te maken met vergunningen en het bevalt tot nu toe heel goed. We staan naast de oliebollenkraam en we hebben de brandweer bereid gevonden een winterse sfeer te maken met schuim. Er zitten hier gewoon goeie mensen en iedereen is hier bereid een stapje extra te doen wanneer het om een goed doel gaat”, zei Benschop.

Wel is hij verbaasd over het aantal mensen dat de kerstboom al in huis heeft staan. “We merken dat veel mensen in Haren al goed voorbereid zijn en de boom al voor Sinterklaas hadden staan, dat is een beetje jammer, dus we zitten er over na te denken om volgend jaar al in september te beginnen.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *