OrbitFest 2019: een speels licht op de toekomst

nieuws

Het OrbitFest 2019 wil een speels licht op de toekomst werpen. Op 21 en 22 december vindt het futuristische winterlichtfestival OrbitFest weer plaats in Groningen.

Tijdens deze vijfde editie van dit gratis toegankelijke festival kunnen bezoekers de toekomst ervaren door middel van zintuiglijke lichtinstallaties en kunstwerken, workshops en live presentaties van noordelijke makers & hackers.

In het kader van het thema ‘De Spelende Mens’ zijn noordelijke makers & hackers de afgelopen maanden en weken bezig geweest om hun werk te realiseren en te presenteren. Met licht als bron van energie en inspiratie reflecteren ze met hun werk op een fantasierijke manier op een toekomst waarin er hoog ingezet zal moeten worden op innovatie, duurzaamheid en empowerment.

Het programma van het festival is geschikt voor nieuwsgierige bezoekers alle leeftijden. Het publiek wordt uitgenodigd om op zaterdag 21 december (15:00-22:00) en zondag 22 december (15:00-21:00) de Synagoge Groningen (Folkingestraat 60) en het Regenboogpad te bezoeken en zich op speelse wijze onder te dompelen in het Groningen van de toekomst.

OrbitFest is een productie van Stichting ColorC, een stichting die zich bezig houdt met het verbinden van kunst en samenleving. ColorC ondersteunt bij het produceren en realiseren van memorabele producties, en dat voornamelijk met mensen uit Noord-Nederland.