Verdachte moord Jaagpad: “Ik ben schizofreen”

nieuws
Foto: bewerking OOG Tv / Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Milton T, de verdachte van de moord op het Jaagpad, zegt van zichzelf dat hij schizofreen is. Dat meldt RTV Noord naar aanleiding van een tussentijdse rechtszaak die donderdag plaatsvond.

De 27-jarige verdachte stelt dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Dat zou ook blijken uit onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Aan het rapport over T. wordt nog gewerkt. Dat geldt ook voor diverse andere zaken, zoals het verhoor van een getuige en het uitlezen van de telefoon van de verdachte.

Milton T. wordt verdacht van het doodsteken van de hem onbekende Hidde Bergman op het Jaagpad langs het Reitdiep, op 14 mei. Hij werd een maand later ingerekend in zijn woning in de stad, en zit sindsdien vast. Het rapport van het Pieter Baan Centrum over zijn psychische toestand wordt over een maand verwacht. De inhoudelijke behandeling van de zaak volgt komend voorjaar.

Deel dit artikel:

 1. Mooi ..en heeft hij bekend ?
  Dan krijgt hij waarschijnlijk de rest van z’n leven staatssteun en onderdak ..met de nodige “gesprekspartners”…
  Betaald door U en mij.
  Hidde is dood ..en hij “die milton”.. loopt dan binnen een aantal ( ik schat een jaar of 10 )..weer doodleuk buiten de inrichting ..waar ze hem gaan onderbrengen de komende jaren ( op onze kosten).
  En dan komt er 1 dag dat hij “alleen”..op verlof mag ..
  Hij wel ..Hidde is dan al enkele jaren dood…
  Door zijn hand ..door zijn mes..
  Dus …
  Het volgende slachtoffer zal als verantwoording moeten worden afgelegd door de betreffende inrichting.
  Hun schuld.
  Die laatste 10 jaar weggegooid geld hadden ze beter kunnen besteden aan een guillotine ( als U begrijpt wat ik bedoel)..
  Ik ben voor harde straffen zoals U merkt.
  Ik ben niet de enige ..
  Zoals U weet.
  Maar die zeggen niks ..
  Elke mogelijkheid die deze GEK kan stoppen in zijn schizofrenie zal moeten worden aangepakt.
  Ter bescherming van zijn volgende slachtoffers.
  Levenslang in het gevang en levenslang TBS.

 2. Rene Strobos.

  Vaak met je eens, maar nu niet. Je kunt een schizofreen in een psychose zijn daden niet verwijten net zo min als je iemand die blind en doof is niet kunt verwijten dat die geen wereldkampioen kleiduifschieten is. Wist je bijvoorbeeld dat als een schizofreen in volledige stilte stemmen hoort, het “gehoorgedeelte” in de hersenen activiteit vertoont alsof er daadwerkelijk geluid is.

  Het partijkartel dat om onduidelijke redenen voor massa-immigratie, klimaathoax en een federale EU gaat, in plaats van goede hulp voor verwarde mensen, is schuldig. Rutte blijft maar met de scherven van zijn kapotte vaasje de samenleving aan het kapot snijden.

 3. Het gaat niet om straffen of verwijtbaarheid, het gaat erom de samenleving te beschermen tegen dit soort instabiele, gewelddadige personen. Dat kan alleen maar als ze niet vrij rond kunnen lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *