Honderden lampjes brengen Kamerlingh Onnes in kerstsfeer

Kerstbomen, een kerstman en honderden lampjes. Het Kamerlingh Onnes is deze dagen helemaal in de kerstsfeer.

“Ik vind dit een prachtige tijd”, zegt conciërge Jur Smit. Smit is verantwoordelijk voor de uitbundige versiering. “Ik denk dat het zo’n tien jaar geleden begonnen is. Je begint ergens, je hoort van de kinderen dat ze het leuk vinden, en vervolgens wordt het ieder jaar groter.” Het versieren van de school is voor Smit niet vreemd. Met Halloween en in de Valentijnsperiode pakt hij ook al groots uit. “Maar dit blijft wel de favoriete tijd hoor.”

Wie denkt dat alle attributen linea recta uit de winkel komen die heeft het mis. “Het merendeel heb ik zelf gemaakt. In mijn vrije tijd vind ik het prachtig om te klussen, en zo gebeurt het met dit ook.” De leerlingen laten ondertussen weten enthousiast te zijn. “Ik heb vriendjes en vriendinnetjes op andere scholen en die kijken met jaloezie naar hoe onze kantine er uit ziet.”

Deel dit artikel: