Groningen creatief met kerstverlichting

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De kerstdagen naderen met rasse schreden en dat betekent dat meer en meer straten versierd worden met lampjes en kerstversieringen. In sommige straten proberen bewoners er samen wat moois van te maken.

“Ik vind dit heel mooi”, zegt een vrouw die de Nieuwe Blekerstraat in kijkt. Bewoners hebben de straat aangekleed met heel veel lampjes die ze over de straat hebben gespannen van huis naar huis. “Vooral als in de middag de schemer begint te vallen is het een prachtig gezicht.” Even verderop in de Nieuwe Blekerstraat hebben de bewoners zich ook niet onbetuigd gelaten. Daar zijn lampjes aan de bomen bevestigd.

Ook in andere delen van de stad is men creatief met kerstverlichting en -versiering. Op de Grote Markt is maandag een grote kerstboom geplaatst, een kleinere kerstboom staat voor de Van Olsttoren op de Zernike Campus en ook aan het Nassauplein in de Oranjewijk is de creatieve geest zichtbaar.

Is jou een straat opgevallen die mooi versierd is? En wil je een foto van deze straat terugzien op deze pagina? Stuur dan een mailtje naar info@oogtv.nlof stuur een tweet naar OOG Tv.

In de Nieuwe Blekerstraat zijn lampjes over de straat van huis naar huis gespannen. Foto: Sebastiaan Scheffer