Groningen Bereikbaar zet duizendste deelnemer e-bike-probeeractie in het zonnetje.

nieuws
Wilko Huyink (Groningen Bereikbaar), Adriana Grimme (Hanzehogeschool) en Philip Broeksma (Gemeente Groningen). Fotograaf: Siese Veenstra.

Deze maand mocht Groningen Bereikbaar de duizendste deelnemer van de e-bike probeeractie verwelkomen. De actie, die sinds juni vorig jaar loopt, is bedoeld om forenzen het gemak van de elektrische fiets ten opzichte van de auto te laten ervaren. 

Adriana Grimme is de duizendste forens die een week lang is gaan fietsen. Ze is werkzaam bij de Hanzehogeschool, een van de deelnemende werkgevers. Philip Broeksma, wethouder Verkeer en Vervoer in Groningen, zette Grimme in het zonnetje met boeket bloemen en een goodiebag.

Een e-bike of speed pedelec voor een week reserveren is gratis. Het kan heel eenvoudig op de website van Groningen Bereikbaar. De fietsen zijn af te halen op verschillende locaties in de stad, en in sommige gevallen bij de werkgever zelf.

Deel dit artikel: