Wintermarkt in Glimmen: “het dorpshuis staat helemaal vol”

nieuws

Volgende week zaterdag is Dorpshuis de Groenenberg in Glimmen voor de vierde keer het toneel van een wintermarkt. De markt is populair en dit jaar groter dan de afgelopen edities. Glimmenaren kunnen onder meer meedoen aan een bakwedstrijd.

Frederiek Rietsma legde in het OOG-radioprogramma Haren Doet uit hoe de markt ooit is ontstaan. “We organiseren het met een groepje. Het is eigenlijk ontstaan door Femmy, Ria en Marlies. Dat zijn drie actieve vrouwen die wel zin hadden in een leuke wintermarkt in Glimmen en zij hebben dat georganiseerd. Verder wordt het ook gedragen door enthousiaste vrijwilligers in Glimmen, die zorgen dat het allemaal kan gebeuren. Ze komen uit alle hoeken en gaten, ik denk dat het wel zo’n 20 á 30 mensen zijn.”

Het aanbod is groot, zegt Rietsma. “Het dorpshuis staat helemaal vol, de sportvelden, de grote zaal, buiten en binnen, het is één groot feest. Er zijn kledingstands, goede doelen-stands van Kika en World Servants. Bier, brood, sieraden, bloemstukken, kerststukken zijn er ook. En er is muziek van Michelle Bazuin uit Glimmen op de gitaar, ze loopt door alle ruimtes heen. Er is ook veel te eten; Indonesische en Syrische hapjes, poffertjes en een grillfiets.”

Met een speciale Glimmer bakwedstrijd, Heel Glimmen Bakt, hoopt de organisatie wat geld op te halen voor het dorpshuis. “Iedereen uit Glimmen kan zich aanmelden om taarten te bakken, en die leveren ze dan in bij de speciale stand. Ze moeten een ludieke naam bedenken voor de taart, en dan worden de hele taart of losse punten verkocht. De opbrengst daarvan gaat naar de inrichting van De Groenenberg. Er zijn altijd nieuwe spulletjes nodig, nieuwe meubels. Ze zijn het aan het opknappen en het hele dorp heeft al meegeholpen, bijvoorbeeld met schilderen”, aldus Rietsma.

Luister het hele radio-interview uit Haren Doet hier terug:

De wintermarkt vindt plaats op zaterdag 30 november van 15:00 tot 20:00 uur. Aansluitend is er nog een feest. “Dan begint de grote afterparty. Dan is het feest met een dj en lekker swingen en dansen op oude muziek die we allemaal kennen. Echt uit je dak gaan.”