Sportkoepel ageert tegen bezuinigingen op sport

De Sportkoepel Groningen verzet zich fel tegen de bezuinigingen op sport die in de begroting worden voorgesteld. De organisatie gaat woensdag inspreken op een vergadering van de raadscommissie die over de sport gaat.

De bezuinigingen zijn onredelijk en dragen het risico in zich dat sport een luxeartikel wordt, voor volwassenen en voor de jeugd. Volgens de Sportkoepel heeft de verenigingssport al genoeg ingeleverd. Er is sprake van grote verschuivingen binnen de sportbegroting, waarbij de gemeente zich steeds verder terugtrekt en de rekening neerlegt bij de sporters.

Vooral het afschaffen van de subsidie voor oefenvelden is problematisch: de huur van de velden stijgt soms met 120 procent. Verder is er minder geld beschikbaar voor B-slim. Dat project heeft als doel, meer kinderen aan het sporten te krijgen Ook krijgt het Huis voor de Sport vanaf 2021 geen middelen meer voor verenigingsondersteuning. Bovendien is er minder subsidie voor topsportevenementen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *