Kinderen doen leuke dingen op vrije dag

Veel kinderen hadden woensdag vrij vanwege de onderwijs staking. Het Grafisch Museum en zorginstelling ZINN hadden iets leuks bedacht voor de kinderen, zodat zij zich niet hoefden te vervelen.

Bij het Grafisch Museum kon je woensdag aanschuiven om lekker te gaan knutselen. De kinderen van de werknemers van zorginstelling ZINN mochten woensdag mee met hun vader of moeder naar het werk. ‘Nu zie je ook waar ze werken en leer je allemaal nieuwe dingen. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat het heel erg leuk is om met oude mensen te zijn’, zegt Anne Sophie. ‘Het is leuk en handig voor de ouders. De kinderen mogen mee naar het werk. En ook voor de ouderen is het leuk’, zegt Margit Doornheim een werkneemster van ZINN.

Je kon vandaag herfststukjes maken bij het Grafisch Museum. ‘We hebben het thema herfst. We werken met bladeren van de bomen en daarvan kunnen de kinderen leuke kunstwerken maken’, zegt Rinze van de Berche, de activiteitenbegeleider van het Grafisch Museum. ‘Ik ben het blaadje aan het overschilderen’, zegt Eerin.

Deel dit artikel: