CDA: ‘Betrek bewonersorganisaties alsnog bij planvorming zonthermiepark

nieuws
Foto: Solarfields

De fractie van het CDA is kritisch op de manier waarop de Gemeente Groningen de bewonersorganisaties in Dorkwerd en Reitdiep heeft betrokken bij de planvorming rond de bouw van het zonthermiepark op het oude slibdepot tussen het Reitdiep en het Van Starkenborghkanaal.

Bewonersorganisaties uit Dorkwerd en Reitdiep gaven vorige week aan ontstemd te zijn over het project. Met name over de beslissing van de provincie om een omgevingsvergunning af te geven voor het park. Afgelopen zaterdag organiseerden ze daarom een protestactie bij het slibdepot.

De CDA fractie wil de gemeente nu aansporen de bewonersorganisatie alsnog te betrekken bij het project. Afgelopen maandag stelde ze daarom schriftelijk vragen aan het college van B&W.

Deel dit artikel: