Qbuzz gaat terrein Bambara gebruiken, krakers moeten binnen een week weg

Een kraakpand aan de Koningsweg 12, ook bekend als Bambara, moet per 1 november ontruimd zijn. Dat melden de gebruikers van het pand. Qbuzz gaat het pand en het parkeerterrein gebruiken om bussen te stallen en onderhouden.

De krakers zitten al zes jaar in het pand en hebben met de eigenaar Raab Karchen hierover afspraken gemaakt. Ze hadden verwacht dat ze tijdig geïnformeerd zouden worden als er een nieuwe eigenaar zou zijn. Dat is Cornelis Beheer die het pand aan Qbuzz verhuurd.

In het pand wonen veertig mensen, waaronder kinderen. Daarnaast is er onder meer een weggeefwinkel, een concertzaal, oefenruimtes en diverse werkplaatsen. De bewoners en gebruikers stellen dat ze onmogelijk binnen een week kunnen vertrekken.

“Stalling op het buitenterrein is voor Qbuzz op korte termijn belangrijk. Dit hebben wij in een voorstel dan ook aangeboden. De termijn waarop nu van ons wordt verwacht om uit de bijbehorende kantoorruimtes en loodsen te verhuizen, is echter voor niemand haalbaar en realistisch”, zeggen de krakers.dat er

Cornelis BV meldt dat de krakers al enige maanden op de hoogte zijn dat zij het pand moeten verlaten. Qbuzz zegt dat het terrein aan de Peizerweg te klein is geworden voor alle bussen en ook een onderkomen wilde hebben aan de oostzijde van de stad. Een kort geding om het pand aan de Koningsweg leeg te krijgen dient donderdag.

Deel dit artikel:

 1. Ze hebben duidelijke afspraken met de vorige eigenaar gemaakt, en we kunnen aannemen dat ze behalve proletarisch mogen wonen, en dus feitelijk gesubsidieerd hun producten kunnen verkopen, waar anderen woonlasten hebben, ze wel hebben afgesproken indien het pand verkocht wordt of verhuurd zij bereid zijn binnen een bepaalde tijd te vertrekken.
  Cornelis BV meldt dat de krakers al enige maanden op de hoogte zijn dat zij het pand moeten verlaten, dus ze liegen als ze beweren niet op de hoogte te zijn gesteld. De rechter zal immers nooit zijn goedkeuring aan een uitzetting geven indien de spelregels niet zijn nagekomen. Nu rest de vraag of en op welke wijze de krakers hun eigen kinderen als levend schild zullen inzetten

 2. jij hebt je trollengebit weer goed gepoetst, hè jongen?

  Waar lees jij dat er al een rechter aan te pas is gekomen? Het geding dient vandaag pas.
  En denk je nou echt dat die lui daar gratis wonen? Waar betaalt Cornelis zijn rekeningen dan van?
  En vertel ons eens, welke producten “verkoop” je precies in een “weggeef”-winkel?
  Je beweert dat de anti-krakers liegen. Wie zegt ons dat Cornelis niet gewoon liegt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *