Qbuzz gaat terrein Bambara gebruiken, krakers moeten binnen een week weg

Een kraakpand aan de Koningsweg 12, ook bekend als Bambara, moet per 1 november ontruimd zijn. Dat melden de gebruikers van het pand. Qbuzz gaat het pand en het parkeerterrein gebruiken om bussen te stallen en onderhouden.

De krakers zitten al zes jaar in het pand en hebben met de eigenaar Raab Karchen hierover afspraken gemaakt. Ze hadden verwacht dat ze tijdig geïnformeerd zouden worden als er een nieuwe eigenaar zou zijn. Dat is Cornelis Beheer die het pand aan Qbuzz verhuurd.

In het pand wonen veertig mensen, waaronder kinderen. Daarnaast is er onder meer een weggeefwinkel, een concertzaal, oefenruimtes en diverse werkplaatsen. De bewoners en gebruikers stellen dat ze onmogelijk binnen een week kunnen vertrekken.

“Stalling op het buitenterrein is voor Qbuzz op korte termijn belangrijk. Dit hebben wij in een voorstel dan ook aangeboden. De termijn waarop nu van ons wordt verwacht om uit de bijbehorende kantoorruimtes en loodsen te verhuizen, is echter voor niemand haalbaar en realistisch”, zeggen de krakers.dat er

Cornelis BV meldt dat de krakers al enige maanden op de hoogte zijn dat zij het pand moeten verlaten. Qbuzz zegt dat het terrein aan de Peizerweg te klein is geworden voor alle bussen en ook een onderkomen wilde hebben aan de oostzijde van de stad. Een kort geding om het pand aan de Koningsweg leeg te krijgen dient donderdag.

Deel dit artikel: