Protestactie boeren bij Hoofdstation zorgt voor verkeerschaos

De ‘broodjesactie’ op het Hoofdstation kreeg dinsdagmiddag bijval van zeker dertig boeren op tractoren.  De actie zorgt voor flinke vertraging voor zowel het auto- als het busverkeer rond het Hoofdstation.

De tractoren staan, achter elkaar, geparkeerd op een van de noordelijke rijbanen van de Stationsweg. Volgens een gemeentewoordvoerder is plek voor zo’n 28 trekkers bij het Hoofdstation. Dat is maandag afgesproken met de demonstrerende boeren.

De situatie is volgens gemeentewoordvoerder Hans Coenraads toch wat uit de hand gelopen, maar probeert de gemeente het beste ervan te maken. “De politie houdt de boel in de gaten. We proberen het verkeer in goede banen te leiden.”  Volgens de boeren is de actie om 17.00 uur afgelopen.

Voor Qbuzz kwam de actie van de boeren onverwacht. “Dit was niet bij ons aangekondigd. We hebben de actie aangemeld bij de politie, want deze actie gaat nog de hele dag invloed hebben op de dienstregeling. Reizigers moeten rekening houden met een flinke vertraging,” aldus Michel van der Mark, woordvoerder bij Qbuzz.

De Groningse broodjesactie, onder de toepasselijke naam ‘Boeren blijven broodnodig’ duurde van 12.00 tot 17.00 uur. Ze gaven daarmee steun aan de demonstrerende boeren in Den Haag.

bussen op station