Overval op cafetaria aan Korreweg: daders voortvluchtig

Een cafetaria aan de Korreweg is vrijdagavond overvallen. De politie is een Burgernetactie gestart om de daders op te sporen.

De overval vond plaats even na 22.00 uur. “Twee daders kwamen de zaak binnen”, vertelt een woordvoerder van de politie. “Ze bedreigden het aanwezige personeel met een steekwapen. Daarna zijn de daders er vandoor gegaan. Het is onbekend of er iets is buit gemaakt. Niemand raakte gewond.”

Tekst gaat verder onder de foto

Agenten doen onderzoek bij een stoel die achter de overvallers werd aangegooid. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Omgeving met politielint afgezet
Politieagenten begonnen direct met een onderzoek. “De omgeving van de eetcounter is met politielint afgezet”, zegt Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Rond 22.45 uur kwamen medewerkers van de Forensische Opsporing ter plaatse.” Martin Nuver van 112groningen.nl vertelt dat de medewerkers de daders hebben proberen te stoppen. “Als je goed kijkt zie je op de foto’s een stoel op straat liggen. Die hebben ze achter de overvallers aangegooid. Vermoedelijk heeft het echter geen effect gehad.”

Burgernetactie
Direct na de overval is een Burgernetactie gestart. Stadjers worden opgeroepen uit te kijken naar een voertuig, dat klein van model is en een donkere kleur heeft. Aan boord twee personen, waarvan één een blanke huidskleur heeft. Mensen die meer informatie hebben over dit voertuig, of die het hebben zien rijden, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 88 44 of bij spoed 112.

Auto aangetroffen
De auto waarmee de daders gevlucht zijn, is rond middernacht gevonden. De overvallers zijn nog steeds voortvluchtig.

Later meer.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

  1. @René Er staat dat 1 van de 2 daders wit was. Daaruit kun je niet concluderen dat de ander dat dus niet was; de huidskleur van de andere dader is gewoon niet bekend. Die kan dus alle kleuren van de regenboog zijn.
    Volgens mij lees jij gewoon wat je wilt lezen.
    En Sjors en Sjimmie hebben (althans in de boeken die ik vroeger gelezen heb) nooit cafetaria’s overvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *