Overval op Eetcafé De Stadstuin: politie zoekt twee verdachten

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Eetcafé De Stadstuin aan de Koninginnelaan is maandagavond overvallen. Vanwege de overval is er een Burgernet-actie op touw gezet.

“Even voor 21.00 uur kwam er bij ons een melding binnen van een overval op een horecagelegenheid”, vertelt een politiewoordvoerder. “We zijn direct na deze melding een Burgernet-actie gestart met daarin het verzoek uit te kijken naar twee verdachte personen. Op dit moment doen we bij de horecagelegenheid onderzoek.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Politiehond ter plaatse
Dat onderzoek is volop bezig ziet ook Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl. “In de straat staan twee politiewagens. Toen ik in de straat kwam hadden ze de omgeving van het eetcafé al met politielinten afgezet. Die afzetting is zojuist groter gemaakt. Ook is er enkele minuten geleden een politiehond gearriveerd.”

Onbekend geldbedrag buitgemaakt
De politiewoordvoerder vertelt dat rond 21.00 uur twee personen het etablissement binnen kwamen. “Daarbij is er mogelijk gedreigd met een steekwapen. Niemand raakte gewond. De verdachten hebben een onbekend geldbedrag buitgemaakt en zijn er daarna vandoor gegaan in onbekende richting. Van de verdachten ontbreekt nog ieder spoor. Mocht u iets gezien hebben, neem dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900 88 44.”

Later meer.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl