Leider boerenprotest Arjen Schuiling aangehouden

nieuws
Foto: Joris van Tweel. Dreiging met trekker bij de deur van het provinciehuis.

De politie heeft Arjen Schuiling, de actieleider van het boerenprotest in de Stad, dinsdagochtend aangehouden. Hij was de bijrijder van een tractor die hekken omver reed op de Vismarkt. Ook de boer die de deur van de provinciehuis forceerde is aangehouden.

De bestuurder van de tractor die de deur van het provinciehuis forceerde is een 39-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen. De andere bestuurder, die hekken omver reed op de Vismarkt, is nog niet aangehouden. Het onderzoek naar zijn identiteit loopt nog. De beide aangehouden heren werden maandag al gezocht door de politie.

De boeren waren maandag in Groningen om te demonstreren tegen het strengere stikstofbeleid. Daarbij reden enkele boeren een aantal hekken omver en ramde een boer een deur van het provinciehuis.

Deel dit artikel:

 1. De extreem-rechtsen roeren zich weer flink op dit forum, het niveau van de reacties en de argumentatie is inmiddels gedaald tot onder het nulpunt. Erg jammer dat sommigen zelfs platvloers worden. Blijkbaar zijn er nog steeds mensen die op geen enkele wijze voor rede vatbaar zijn. Je zou je bijna gaan afvragen of het algemeen stemrecht echt wel zo’n goede zaak is….

 2. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik de reactie/mening van ‘Einde van NL’ deel, namelijk:

  “Einde van NL schreef:

  15 oktober 2019 om 18:11

  Boeren pas op, ze nemen jullie bij de neus en de bedoeling lijkt duidelijk, namelijk het overhevelen en verspreiden van landbouw en veeteelt-activiteiten naar Oostbloklanden of zelfs ver daarbuiten.

  Dat de overheid het leger inzet spreekt boekdelen en geeft aan hoe ernstig de zaken ervoor staan en hoe serieus de overheid probeert haar en plannen die van bovenaf er door te drukken. Indien dit niet zo is dan zou de politiek en overheid bereid moeten zijn om met de boeren oprecht, open en serieus rond de tafel plaats te nemen en vanaf daar de gehele stikstof idioterie van tafel te vegen.

  Vraag: is stikstof in de Oekraïne schoner en beter dan de stikstof in Nederland?”

  Er zijn gelukkig nog mensen die weten in wat voor ‘systeem’ we leven in Nederland, Europa en de rest van de wereld waarin we leven..!!

  Sommigen kijken weg, anderen zijn zo dom als een oss..!! We leven in een dictatuur met dwang en onderdrukking en financiële diefstal door de overheid en Brussel..

  Niet teveel woorden meer aan vuil maken! “Volg je eigen verstand en handel daarnaar!” Burgers zijn de baas, en nogmaals gezegd, niet het gajes in Den Haag en Brussel!!

  Keep On Going Farmers!!

  Gr. Danny Grunn

 3. De productie gaat inderdaad overgenomen worden door China waar ze in rap tempo varkensflats aan het bouwen zijn, waar dierenwelzijn 0 prioriteit heeft. En Brazilië die nu makkelijk naar Europa kan exporteren en in ruil kan Duitsland makkelijk auto’s naar Brazilie exporteren. En de CO2 waait van het Ruhr gebied gewoon Nederland in. Volgend jaar weer janken dat het amazone woud weer een stuk kleiner is geworden omdat ze die grond gaan gebruiken om hun veestapel te voeren en onder te brengen. En inderdaad naar het Oostblok, zodat onze welvaart verder verdeeld wordt. Zometeen produceert Nederland niets meer en zin we de sjaak bij een crisis. Zijn we meteen helemaal afhankelijk van Europa omdat we zelfs niets meer produceren en moeten we wel in de EU blijven, die langzaam onze rijke land leegtrekt. Pensioenen weg, boeren weg, productie weg, huizen weg, alles weg!

  Noorderzon veroorzaakt al vele jaren veel meer schade dan die boeren ooit zullen bereiken. Hebben we het nog niet over de aardbevingen waarvan de overheid en politici al tientallen jaren weet van hadden. Maar oei oei, er is een deurtje omver gereden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *