Gedeputeerde Brouns tijdelijk uit functie

nieuws
Foto Ronald Zijlstra. Gedeputeerde Patrick Brouns

Gedeputeerde Patrick Brouns treedt tijdelijk terug uit zijn functie om zich te kunnen richten op zijn gezondheid. Dat meldt de Statenfractie van het CDA op haar website.

Ontwikkelingen binnen de privésfeer hebben ertoe geleid dat het bord van de gedeputeerde de afgelopen periode te vol was, aldus de website. Sinds enige tijd kampt Brouns met gezondheidsproblemen. Volgens de statenfractie zijn de problemen gerelateerd aan uitputting en alcoholgebruik. Daarom is besloten om hem tijd te geven om zich te richten op zijn herstel.

De fractie wenst hem een voorspoedig herstel toe, waarbij rust en privacy voor hem en zijn gezin van groot belang zijn. Zijn portefeuilles worden voorlopig waargenomen door de andere collegeleden.

Deel dit artikel:

  1. Politiek is een van de minder gezonde beroepen. Eigenlijk zouden verantwoordelijk politici allemaal een personal coach moeten hebben zodat ze gezond blijven leven en overbelasting voorkomen.

  2. Alcohol verslaving is een sluipmoordenaar voor je gezondheid. Goed dat hij nu voor de tijd en begeleiding kiest om dit centrale probleem doelmatig kunnen aan te pakken. En erg sterk om dit er bij te vermelden. Erkennen dat er een probleem is dat niet zomaar verdwijnt lijkt me een heel zware en moeilijke stap. Ondanks de andere politieke kleur hoop ik hem dan ook binnen een jaar terug te zien als gedeputeerde!

  3. Ik denk eerder, dat Brouns het toonbeeld is, dat de campagne inluidt voor het aan banden leggen van alcohol. Een rolmodel. Dit doe je niet, om als Statenfractie je uit te spreken, dat Brouns een zuipschuit is en om die reden thuis zit.

  4. Dat lijkt me toch tenminste één reden om niet de politiek in te willen: dat je vuile was zo op oogtv besproken word.
    beterschap en sterkte iig.

  5. RTVNoord had meer details hierover en ook een schriftelijke reactie van Brouns. Dus het is onterecht om hier over ‘vuile was buiten hangen’ verwijten te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *