Erepenning Groningen voor Jos Aartsen (UMCG)

nieuws
Foto: Mark Vletter via Flickr (CC 2.0)

Jos Aartsen, voorzitter van Raad van Bestuur van het UMCG, heeft donderdag de Erepenning van de gemeente Groningen ontvangen.

Burgemeester Koen Schuiling reikte de erepenning uit tijdens de afscheidsbijeenkomst van Aartsen in het UMCG. Met het toekennen van de penning drukt het gemeentebestuur zijn waardering uit voor alles wat Aartsen voor Groningen bereikt heeft.

Jos Aartsen maakte elf jaar lang deel uit van de Raad van Bestuur, waarvan de laatste zeven jaar als voorzitter. Volgens de gemeente heeft hij zich altijd ingezet voor een goed functionerend ziekenhuis, stimuleerde hij de samenwerking van de diverse gezondheidsinstellingen en benadrukte hij het belang van de huisartsen- en verloskundige functies in de stad en een goed functionerende Spoedeisende Hulp.

Door zijn inzet als effectief lobbyist in Den Haag kreeg Groningen het Protonencentrum en het Lifelines onderzoek. De laatste tijd maakte Aartsen zich sterk voor een rookvrij UMCG.

Deel dit artikel: