Buurtbewoners tegen sloop speelplek Bollandweg

nieuws

Buurtbewoners van de Leo Polakweg en Bollandweg in Haren zijn boos op de gemeente Groningen. Dat meldt Haren De Krant.

In een brief van 3 oktober aan de bewoners kondigt de afdeling Stadsbeheer aan dat een openbare speelplek in hun wijk binnenkort wordt verwijderd. De buurtbewoners hebben de gemeente geschreven hier ernstig bezwaar tegen te maken. Er spelen veel kinderen; de bewoners onderhouden de speelplek en hebben ooit het speelhuisje bekostigd.

De buurtbewoners kregen in juli een brief waarin stond dat de speelplek zou worden gemoderniseerd. Deze maand meldde de gemeente dat na overleg met andere buurtbewoners is bepaald dat de speelplek beter kan worden verplaatst naar de Hemsterhuislaan. De speelplek wordt dan heringericht als straattuin, waar omwonenden elkaar kunnen ontmoeten. De gemeente heeft nog niet gereageerd op de brief van de buurtbewoners..

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *