Boer die deur ramde: “Het was een klein deurtje en een hele grote trekker”

De boer die maandagmiddag met zijn tractor de deur van het provinciehuis aan het Martinikerkhof in Groningen ramde wilde de onderhandelingen tussen de boeren en het provinciebestuur over het strengere stikstofbeleid kracht bijzetten.

Hij verbaasde zich er over dat de provincie Groningen in tegenstelling tot enkele andere provincies voet bij stuk hield bij de acties om het beleid van tafel te krijgen: “We zijn niet uit op geweld of vernielingen. We willen dat ons recht wordt gedaan en dat duurt gewoon te lang”. Zijn actie hielp niet. De provincie hield vast aan het beleid en hij kan de politie binnenkort op de stoep verwachten.

De boer vond zijn actie in tegenstelling tot velen niet heel wervelend: “Het was niet spannend. Het is een hele grote trekker en het was maar een klein deurtje”.

Nadat de deur was geforceerd drongen enkele actievoerders het provinciehuis binnen, maar stuitten op de politie. Bij de schermutselingen raakte een boer gewond.

Deel dit artikel: