Zonnige, Italiaans getinte Kunst- en Cultuurmarkt in Haren

nieuws

Een zonnig dorpscentrum van Haren was zaterdag het decor van de jaarlijkse Kunst- en Cultuurmarkt. De markt, georganiseerd door de Culturele Raad Haren dient ieder jaar als opening van het culturele seizoen en biedt een breed scala aan kunst en culturele activiteiten. Haren Doet op OOG Radio hoorde tijdens haar uitzending hoe het verliep.

“De sfeer is geweldig, en dat ligt niet alleen aan de zon”, zegt Rineke Vos van de organisatie. Ze is blij met de hoeveelheid bezoekers een uur na de start van de markt. “Er lopen hier ongeveer zo’n vijf- tot zeshonderd mensen”, aldus een trotse Vos. Vooral rond de Dorpskerk is het een gezellig tafereel. “Er zijn lekkere plekken met schaduw rond de kerk en het ziet er allemaal erg idyllisch uit.”

De kunstmarkt is een belangrijk aspect tijdens het evenement, maar ook voor cultuur was veel ruimte aan de Brinkhorst en het Raadhuisplein. Er waren bijvoorbeeld dans- en muziekoptredens, er werd Italiaanse muziek afgespeeld en er was koffie en pizza te krijgen. Als kers op de taart hing de Italiaanse vlag vier te wapperen aan de Dorpskerk.

Luister hier naar het interview met Rineke Vos tijdens het evenement:

Opvallend was dat het meteen aan het begin in de ochtend al druk was. Volgens Vos kwamen de bezoekers de voorgaande jaren vooral in de middag. Of dit aan het Bloemencorso in Eelde lag durfde Vos niet te zeggen tegen OOG Radio.