Hulpdiensten rukken uit voor avondzwemmers

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Hulpdiensten zijn donderdagavond massaal uitgerukt naar de Gasthuiskade voor een persoon te water. Dat melden verschillende incidentenwebsites.

Rond 20.20 uur kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen dat er iemand te water was geraakt. “Een voorbijganger trof aan de Gasthuiskade kleding aan”, vertelt Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Omdat deze persoon het niet vertrouwde werd het alarmnummer gebeld.” De Groninger brandweer rukte daarop uit met een bluswagen, de duikers en de hulpverleningswagen die ook een boot mee nam. Daarnaast werden er een ambulance en een aantal politiewagens ter plaatse gevraagd.

Bij aankomst bleek al snel dat er niets aan de hand was. “Het bleek te gaan om twee zwemmers die even verderop werden aangetroffen. Ze hadden besloten om op de Gasthuiskade het water in te springen voor een zwemtochtje.” De hulpdiensten zijn daarop weer teruggekeerd naar de kazerne.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl