Gomarus College zamelt melk in voor Voedselbank

nieuws
Foto: Voedselbank Groningen

Het Gomarus College, locatie Magnolia, gaat melk inzamelen voor de voedselbank in de stad. Die geeft wekelijks extra brood, boter, beleg, eieren en houdbare melk aan huishoudens met een laag inkomen.

Dankzij het ontbijt wordt voorkomen dat kinderen met een lege maag naar school gaan. Het gaat op jaarbasis om 45 duizend liter melk. De voedselbank kan echter de kosten van de eieren en melk niet meer betalen.

Docent biologie Jan Pieter van de Dijk van het Gomarus College en vrijwilliger bij de voedselbank kwam in actie. Hij zorgde ervoor dat de school elke laatste week van de maand haar leerlingen vraagt om twee pakken houdbare melk in te leveren. Dat zou 7 duizend liter melk per jaar opleveren.

Het bestuur van de voedselbank hoopt dat andere scholen dit voorbeeld volgen.