FC Groningen kan het tij niet keren in Venlo

FC Groningen heeft zaterdagavond met 2-1 verloren van VVV-Venlo. De limburgers trokken in de eigen Koel aan het langste eind door treffers van Evert Linthorst en John Yeboah.

FC Groningen begon in een verrassende formatie. Ahmed El Messaoudi mocht zijn basisdebuut maken en Charlison Benschop verdreef Kaj Sierhuis uit de basis. Twee weken terug verloor FC Groningen in eigen huis van Heracles. De ploeg van Danny Buijs wilde na de interlandbreak dan ook graag revanche nemen om zo een slechte seizoensopening af te wenden.

Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd. Ahmed El Messaoudi had na elf minuten voetballen de mogelijkheid om zijn debuut te bekronen met een treffer: uit een hoekschop zag de middenvelder zijn kopbal gekeerd worden door Kirschbaum. De Groningers en Limburgers hielden elkaar redelijk in evenwicht totdat VVV, een minuut na de kans van El Messaoudi, counterde via John Yeboah. De rappe Duitser werd weggestuurd en maakte zelf de kans af: 1-0.
FC Groningen liet zich niet uit het veld slaan en ging op zoek naar de gelijkmaker.
Echt grote kansen creëerde de Trots van het Noorden niet, totdat Ajdin Hrustic in de 44e minuut besloot om uit te halen. De Australiër krulde van afstand de bal prachtig in het doel: 1-1.

De tweede helft

In het tweede bedrijf voerde FC Groningen de boventoon. De Groningers stichtten gevaar via schotkansen voor Warmerdam en Hrustic. Laatstgenoemde was het dichtste bij een winnende treffer. In de 81e minuut ging Ajdin Hrustic achter de bal staan voor een vrije trap van twintig meter afstand. De middenvelder keek goed en schoot de bal richting de kruising. Helaas voor de meer dan driehonderd meegereisde Groningen-supporters, vloog de bal via de binnenkant van de paal richting de cornervlag. Maar daar hield de pech niet op: drie minuten later kreeg VVV een hoekschop. In de kluts kwam de bal voor de voeten van Evert Linthorst die binnen tikte namens de thuisploeg: 2-1.

Zo staat FC Groningen na vijf wedstrijden spelen, met vier punten, op de vijftiende plaats in de Eredivisie. Volgende week speelt FC Groningen in het eigen Hitachi stadion tegen PEC Zwolle. Daarna speelt het team van trainer Buijs twee uitwedstijden. een tegen PSV en een Ajax.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *