Dorphuis Sint-Annen op de schop

Dorpshuis ‘De Meuln” in Sint-Annen wordt in een nieuw jasje gestoken. Afgelopen zaterdag verzamelden een groep bewoners van het dorp zich om te beginnen aan sloopwerkzaamheden.

De Meuln moest onder andere worden gerenoveerd door schade van aardbevingen. Ook was het gebouw door de loop der tijd gewoon toe aan een opfrisbeurt. Tijdens de renovatie krijgt de Meuln onder andere vloerverwarming, een moderne aanbouw en een terras. “Wij zeggen wel eens gekscherend: wij hebben het mooiste terras van Groningen. We kijken vanaf hier helemaal tot aan de Martinitoren!” Dat vertelt Pieter de Kam, betrokken bij het dorpshuis.

Alle vergunningen voor de verbouw waren al geregeld voor de gemeentelijke herindeling tussen Groningen en de gemeente Ten Boer, waar Sint-Annen ligt. “Het was in principe in kannen en kruiken, maar er was ineens een ambtenaar die er toch nog wat van wilde vinden maar die werd teruggefloten,” zegt Joe Wiersma, ook betrokken bij het dorpshuis.

Het dorpshuis is volgens de twee belangrijk voor Sint-Annen. “Eigenlijk is het de huiskamer voor heel veel inwoners van Sint-Annen. We doen heel veel samen en deze plek doet de saamhorigheid echt heel goed. Het versterkt heel erg de onderlinge band,” vertelt Pieter.

Dorpshuis ‘De Meuln’ in Sint-Annen Foto: Casper Slotoom
Deel dit artikel: