Voorwaardelijke geldboete voor journalist Rob Mulder in ‘vuurwerkzaak’

Voormalig RTV-Noord journalist Rob Mulder is maandagochtend door de politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 300 euro boete voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk. De werkstraf van 30 uur die tegen hem was geëist werd door de rechter van tafel geveegd.

Mulder had het vuurwerk in bezit omdat hij bezig was met een televisieuitzending voor RTV Noord, waarin hij het gemak waarmee illegaal vuurwerk gekocht kan worden wilde aantonen. Ook wilde hij laten zien dat het vuurwerk niet zonder problemen kan worden ingeleverd bij de politie.

De politierechter betwijfeld integriteit van de 56-jarige Mulder dan ook niet. Wel stelt de politierechter dat Mulder, door een deel van de reportage in scène te zetten, zijn journalistieke vrijheden heeft verkwanseld. Hoewel Mulder toegaf dat zijn opzet voor de uitzending ‘anders had gemoeten’ verklaarde Mulder dat zijn intenties oprecht waren.

Deel dit artikel:

 1. Journalist??? , geen enkele ‘echte’ journalist wil geassocieerd worden met Mulder. Mulder fungeerde ook als een soort van ‘schandknaap’ voor Berend Lugies ( u weet wel van de maaltijden rel ) , door bejaarden lastig te vallen.

  De politierechter mag dan zeggen dat zijn integriteit niet in geding is, alle Groningers met verstand weten wat voor paljas en lafaard het is.

 2. Ik wil het wel even voor Rob opnemen. Hij is een beetje brutaal, dat is zijn charme maar ook zijn valkuil geweest.
  Verder zo’n beetje de enige goeie rtv presentator/personality die rtvN de laatste jaren rijk was. Zijn ambitie en ijver om ook enig journalistiek werk af leveren heeft hem uiteindelijk de das omgedaan. RtvN is daarvoor niet het geschikte medium gebleken.

 3. @Brum, ik het idee dat jij geen clou hebt wat journalistiek inhoudt dan wel wat een doodzonde is binnen de journalistiek.

  Rob zit precies waar thuis hoort namelijk op you tube tussen de vloggers waar hij overigens ongeveer een 2 a 3K euro op jaarbasis uittrekt op dit moment. Dan kan je beter gaan vakken gaan vullen of een krant rond brengen wat een hogere ratio op uurbasis heeft,

  M.a.w. Mulder heeft een hobby op een veilige plek ver weg van de echte journalistiek.

 4. nou, nou wat een dedain…. en de ‘echte’ journalistiek wordt zeker bij rtvN uitgeoefend. Was dat maar zo, over objectieve en kundige berichtgeving gesproken…..
  Rob heeft gewoon op een niet zo’n handige manier een maatschappelijk probleem duidelijk willen maken..

 5. Ik vind het schandalig dat rtvnoord niet voor de rechter moest komen want zij hebben toch mee gewerkt want zij hebben het uitgezonden op tv ik vind het scheef en slordig van het OM en rtvnoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *