Voorwaardelijke geldboete voor journalist Rob Mulder in ‘vuurwerkzaak’

Voormalig RTV-Noord journalist Rob Mulder is maandagochtend door de politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 300 euro boete voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk. De werkstraf van 30 uur die tegen hem was geëist werd door de rechter van tafel geveegd.

Mulder had het vuurwerk in bezit omdat hij bezig was met een televisieuitzending voor RTV Noord, waarin hij het gemak waarmee illegaal vuurwerk gekocht kan worden wilde aantonen. Ook wilde hij laten zien dat het vuurwerk niet zonder problemen kan worden ingeleverd bij de politie.

De politierechter betwijfeld integriteit van de 56-jarige Mulder dan ook niet. Wel stelt de politierechter dat Mulder, door een deel van de reportage in scène te zetten, zijn journalistieke vrijheden heeft verkwanseld. Hoewel Mulder toegaf dat zijn opzet voor de uitzending ‘anders had gemoeten’ verklaarde Mulder dat zijn intenties oprecht waren.