Doorbraak in behandeling hersenletsel

sport

Onderzoeker Marjon Westerhof-Evers van het UMCG heeft gezorgd voor een doorbraak in de behandeling van hersenletsel. Dat meldt het UMCG.

Voor het eerst worden stoornissen in de sociale cognitie effectief behandeld. Mensen met traumatisch hersenletsel, als gevolg van een zware val of auto-ongeluk, hebben soms moeite om emoties van anderen af te lezen, sociale situaties te interpreteren en het eigen gedrag hierop af te stemmen. Dat leidt tot onaangepast of ontremd gedrag.

Het onderzoek waarop Marjon Westerhof-Evers binnenkort promoveert, richtte zich op het meten en behandelen van deze problemen. Het is belangrijk om die problemen tijdig te signaleren en vervolgens te beginnen met revalidatiebehandeling. Daardoor verbetert de patiënt in de herkenning van emoties en het inleven in anderen, en dat is weer goed voor hun kwaliteit van leven.