‘De lol van het fietsen is er even af’

nieuws
Foto: Flaviadir / Pixabay

Afgelopen maandag werd Anne Gispen tijdens een fietstocht van de sokken gereden door een mountainbiker. Gispen raakte daarbij gewond en heeft inmiddels aangifte gedaan.

‘Maandagmiddag reed ik op mijn fiets langs het Noordwillemskanaal aan de westzijde. Genoeg ruimte voor iedereen zou je zo zeggen. Genietend van het mooie weer. Rijdt er ineens een mountainbiker langs mij en snijdt mij. Volgens fietsers achter mij kreeg ik ook een duw. Hoor nog net “Ouwe Lul en nog wat”.’

”Ik verlies mijn richting, kom in de berm terecht en val toch weer op de weg. Gevolg, bult op de kop, gekneusde heup. Mede-fietsers bedankt voor jullie hulp. Voor mij is de lol van het fietsen er even af. In wat voor tijd leven wij eigenlijk ?’, schrijft Anne Gispen in Harense Toestanden.

Hij heeft inmiddels  aangifte bij de politie gedaan van het voorval.

Deel dit artikel:

 1. Beste Anne,
  Sinds enige tijd leven wij in een IK cultuur ? en in een grote geestelijke armoede ! Zelf als lange afstand fietser weet en ken ik deze problematiek. De route ’s die ik rijdt zijn meestal in stille en rustige gebieden.

 2. @GTG, wat een onbegrijpelijke en vervelende reactie.
  Er is iemand onderuit gereden door een andere fietser en die fietser is daardoor gewond geraakt.
  Dat is wat er aan de hand is en niet mee maar ook niet minder dan dat.
  Wat meer inlevingsvermogen en wat minder badinerend commentaar, wat minder IK dus, is hier op z’n plaats.

 3. We leven in een tijd waarin fietsers elkaar helpen. Het lijkt me niet nodig de verkeershufter op de mountainbike ook direct maar mountainbiker te noemen. 99,9 % van de mensen die de sport mountainbiken beoefenen weet zich gewoon te gedragen. Bovendien worden mountain bikes ook gewoon als stadsfiets gebruikt door veel mensen.

 4. Mijn man is ook zoiets overkomen maar dan andersom. 2 senioren op een E-bike bleven breeduit naast elkaar op het fietspad (Enschede) fietsen en gingen niet aan de kant. Mijn man werd zo van zijn Trekkingbike geramd. De vrouw viel ook maar mijn man kreeg onterecht de schuld. Had zelf ook de fiets kapot en diverse schaafwonden.
  Het stuur van deze fietsen is iets breder dan normaal en dat wordt vaak verkeerd ingeschat door tegenliggers. Over inlevingsvermogen gesproken.
  Wat @Marc zegt mountainbikers maar ook racefietsers zijn niet per definitie verkeershufters.
  Wat ons vooral opvalt is dat ouderen zelden ruimte maken voor tegenliggers (of fietsers die ze willen inhalen) Maar ook het geërgerde gemopper is soms niet van de lucht bij deze mensen.

 5. Vreemd artikel. Dagelijks op deze site berichten over aangereden fietsers (door automobilisten) en Oog houdt zich altijd op de vlakte. ‘De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht’ of ‘De reden van de aanrijding is niet bekend’. Bij dit incident blijkt (voor het eerst!) de veroorzaker van een ongeval een fietser te zijn, en dan volgt een emotioneel betoog over asociale mountainbikers (fietsers dus). Ik weet niet precies hoe ik dit moet duiden.
  Binnenkort een emotioneel bericht waarin een fietser, die door toedoen van een automobilist voor het leven gehandicapped is, zijn hart lucht? Ik twijfel. Ik ben geen journalist, dus zal het wel niet begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *