Te warm voor niet te duur terras

nieuws

Groningen is qua duurte drie plaatsen gezakt in een terrasonderzoek. En de Drie Gezusters houdt woensdag en donderdag de terrassen tot vijf uur ‘s middags gesloten.

Vanwege de hitte gaat de Drie Gezusters pas om vijf uur open: ‘We zijn we supertrots op ons personeel. Zij gaan namelijk elke dag met een grote glimlach aan het werk. Daarom zetten wij op 24 en 25 juli onze enthousiaste, stralende en gemotiveerde medewerkers in het zonnetje’.

Uit het jaarlijks rondje langs de terrassen in de grote steden blijkt dat prijs voor een rondje (2 koffie, 2 fris, 2 bier en 2 rosé) in Amsterdam voor het vijfde jaar op rij het duurste is. Een rondje kost daar € 27,05. in Groningen ben je € 23,40 kwijt. Zwolle komt in het onderzoek van Van Spronsen & Partners het goedkoopst uit de bus met € 21.88.

Vorig jaar stond Groningen op de zesde plek, nu op de negende. De prijs voor het rondje in Groningen is in een jaar tijd slechts 20 cent gestegen.

Deel dit artikel:

  1. Groningen heeft het duurste terras op Amsterdam na op basis van inkomen dient wel wel even vermeld te worden.
    Ik zelf woon in de binnenstad en pak alleen een terrasje bij kleine plaatselijke ondernemers en bewust niet bij al die ‘gangsters’ van horeca/investeerders groepen dan wel franchisers van wereldwijde merken.

    Zo ondersteun je de plaatselijke economie en verdwijnt het geld niet d.m.v. constructie’s in het buitenland. Iedereen die in de stad loopt is het wel opgevallen dat de kleine lokale ondernemer aan het uitsterven is, het is allemaal dezelfde meuk die je in elke stad in Nederland vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *